Češi zaostávají v délce penisu

České pyje jsou podprůměrné. Zjistila to nedávná celoevropská studie řeckých vědců, zveřejněná v odborném urologickém časopise Penis Today. Česko figuruje v tabulce průměrné délky penisů ve státech EU téměř na konci - za námi se umístili už pouze Finové a Švédové, jenže tam platí antidiskriminační zákony a do výzkumu byly zařazeny i ženy. A také tam vládne chladnější klima.
Ženy | Ilustrační foto
Na velikosti záleží. Ženy to rády popírají, ale jak mají malý penis doma, tak je zle.
V Česku se měřením penisů zabývá Penometrický ústav Akademie věd ČR. V čele ústavu stojí Prof. RNDr. Milan Šešůvka, který se v krátkém rozhovoru zamýšlí nad výsledky studie.
Pane profesore, máme krátké penisy. Jak to?
Tak u mě to je způsobeno částečně genetikou a částečně nadměrným podkožním tukem. Proč je krátký ten váš, si netroufám odhadnout.
Měl jsem na mysli spíše nás jako Čechy.
Ach tak. Těch vysvětlení je několik. Především u nás začaly umírat „dlouhé“ ročníky, narozené ve druhé světové válce, které byly obdařeny ruskými a německými geny.
Ale tito „dlouhočeši“ měli také děti. Jak to, že synové a vnuci těchto velikánů neoplývají stejnými rozměry?
To je dáno zřejmě tím, že geny dlouhopenisosti jsou recesivní a v české, převážně „krátké“ populaci brzy zanikly. Druhým z významných faktorů je silná vietnamská komunita.
Tak tam je to zřejmě bohužel beznadějné. Existují vedle genetických příčin i nějaké další?
Ano, především vzdělávací systém. V Itálii například mají každých čtrnáct dní jednu hodinu tělesné výchovy věnovánu cvikům na prodloužení penisu. Bavorský ministr školství zase jezdí osobně na problémové katolické školy cvičit společně s žáky. U nás nic takového není. Pak se ovšem nedivme, že někde kolem sedmnáctého roku se růst genitálií zastaví a už se nikdy neobnoví.

růst penisu s věkem dospívání

Tady by byl jistě prostor pro stimulační opatření. Měla by vláda podpořit nákup cvičebních pomůcek?
Myslíte něco jako ZADOŠ – závaží do škol? To máte těžké, pan ministr školství má sám podle neoficiálního měření jednadvacet centimetrů, takže tento problém nevnímá jako aktuální. Ale neházejme všechno jen na vládu. Například poskytovatelé internetu ve svých emailových službách cenzurují všechny nabídky na zvětšení penisu a co nevyfiltruje poskytovatel, skončí ve spamovém koši emailového programu. To třeba v takové Ghaně není vůbec myslitelné.
A vidíte – Ghana sedmnáct a půl, Česko čtrnáct a půl. Náhoda? Těžko.
Co byste tedy národu poradil, abychom se při dalších měřeních dostali z ostudných spodních pater?
Jak jsem naznačil v předchozích odpovědích: zaprvé cvičit, zadruhé posílit zahraniční vztahy s rovníkovou Afrikou na úkor Asie, a zatřetí dostat ministra Dobeše na oficiální přeměření penisu k nám do ústavu.
Jak jsme na tom?

průměrná délka penisu v cm ve ztopořeném stavu ve státech EU

    * výsledek Řecka může být ovlivněn tím, že studii vypracovali řečtí vědci
   ** včetně žen a dětí

Uhradit koncesionářský poplatek

Další zprávy: