Nečasova vláda padla, k Praze se blíží tanky generála Okamury

Dnešní dlouho očekávaný pád vlády vyvolal vážnou politickou krizi, které zneužil nově zvolený senátor Okamura. Pučisté pod jeho velením obsadili zlínská kasárna a Okamuru povýšili do hodnosti generála. Na místě bylo shromážděno několik tankových divizí, které již vyrazily směrem k Praze. Ke vzbouřencům se postupně přidávají členové Dělnické strany a příznivci Suverenity Jany Bobošíkové. Podle posledních zpráv mají ozbrojenci v rukou Zlín i blízké okolí a plánují obsadit všechny moravské kraje, aby si vytvořili pevný týl pro invazi do metropole.
Opoziční ČSSD pád vlády uvítala, trvá však na mírovém řešení krize a požaduje okamžitý přesun všech revolučních velitelských kompetencí do Lidového domu.
Pokud získáme jakékoli nové informace, že pokus o státní převrat nebyl uhašen v zárodku, spustíme on-line reportáž a budeme sledovat paralelně dění v českých i moravských krajích. Nabídneme také případné brífinky bezpečnostních výborů z obou parlamentních komor o další perspektivě v zemi, pokud by bylo povstání vzbouřenců úspěšné. Zprávy z okupovaných oblastí čtenářům přineseme živě prostřednictvím našich krajských reportérů.
V redakci přivítáme odborníky na domácí organizovaný odboj, kteří budou událost komentovat a my jejich názory a postřehy zveřejníme. Zároveň dáváme čtenářům možnost, aby se prostřednictvím sociálních sítí ptali na vše, co je v souvislosti se státním převratem bude zajímat. Po skončení akce nabídneme veškeré ohlasy, k dispozici budou i sestřihy nejzajímavějších momentů, které připravujeme ve spolupráci s Českou televizí.
ON-LINE PŘENOS   situaci v ČR sledují Karel Valeš, Denisa Potůčková a krajské štáby
9:54 Dobré dopoledne, vítejte u on-line reportáže, mapující dnešní pokus o státní převrat. Zatím nemáme žádné informace o tom, kde se vzbouřenci momentálně nacházejí a zda skutečně plánují dorazit až do Prahy.

10:12 Konkurenční média zatím o zlínském povstání mlčí, aby měli občané ve zbytku země zajištěn klid na práci. Naše redakce je však připravena čtenáře informovat až do chvíle, kdy budou povstalci rozprášeni, Okamura zajat, lámán v kole a nakonec rozčtvrcen na náměstí v Olomouci.

10:17 Velitel zlínské posádky plukovník Ferdinand Jiskra připustil v živém vysílání České televize, že to byl on, kdo po dobytí zlínských kasáren povýšil senátora Okamuru do hodnosti armádního generála. „Pan Okamura mi vysvětlil, že čím silnější mandát, tím silnější nástroj pro změnu. Hovořil o tom, že když přijede do Prahy jako senátor, tak se mu můžou posmívat. Ale když prý přijede jako generál, tak se politická scéna bude muset velmi rychle vyjádřit,“ uvedl Jiskra.

Teror na dálnici D1 rozpoutal Okamura, potvrdila policejní expertíza

Lednová blokáda naší nejdůležitější dopravní tepny zpúsobila važné narušení dopravní infrastruktury. Celý článek…
10:22 Přicházejí první zprávy z ohrožených oblastí, podle kterých vše nasvědčuje tomu, že Okamurova rebelie nebude mít dlouhého trvání. Krvelačný Japonec se svou kolonou armádních vozidel je bombardován horskými myslivci na Hané a nemá šanci vyváznout z obklíčení.

10:27 Místopředsedkyně Senátu PČR Alena Gajdůšková založila parlamentní komisi, která shromažďuje důkazy o zločinech Tomia Okamury, aby se mohlo přikročit k okamžitému odebrání jeho senátorského mandátu.

10:33 Půl hodiny po ohlášení pádu vlády zůstala Strakova akademie zcela prázdná a bez dozoru, čehož využili bezdomovci z nedalekého Klárova. Každým okamžikem je rovněž očekáván příjezd filmařů Víta Klusáka a Filipa Remundy, kteří zde budou natáčet první záběry nového dokumentu.

10:40 Na obsazených územích dochází k pošlapávání jedné ze základních masarykovských tradic. Povstalci zabavují vozidla řidičům, kteří v rozporu s japonskými předpisy stále jezdí vpravo.

10:48 Města Kyjov a Kroměříž se zbaběle vzdala bez boje a byla bleskově anektována Zlínem.

10:54 Moravské Budějovice jsou v plamenech, lidé zde bojují o holé životy. Muži, ženy i děti prchají v konvojích přes hranice do sousedního Rakouska. Ve většině případů na sobě mají pouze kroj a přenášejí jen tolik, co stačili pobrat holýma rukama. Nepředstavitelné se stalo krutou realitou, strach a zmar se rozlily po kdysi tak malebném Jihomoravském kraji.

Na ministerstvo obrany přicházejí desítky vojenských depeší, které signalizují vážnost situace na východě země. Další moravské město je v rukou povstalců.
11:04 Občané, pozor! Podle internetových zdrojů byli na Svitavsku spatřeni špehové samozvaného generála Okamury v převlecích za kněžoury, židy a sudetské Němce.

11:11 Karel Janeček vydal prohlášení, že akce je vedena zlojedy, zjedy a zluhy a nejedná se rozhodně o třináctou vlnu evoluce.

11:20 Přestože polovojenské oddíly již přes hodinu čile rabují v obchodech na brněnském náměstí Svobody, na oficiálním městském portálu Žít Brno je stále mrtvo a nejsou zde žádné informace o invazi. V Brně se začínají šířit fámy, že nic netušící Matěj Hollan a Michal Kašpárek cestou z nočního baru padli do zajetí.

11:39 Podle neoficiálních informací přijal Zdeněk Škromach nabídku ujmout se obnoveného okupačního Ministerstva informatiky. Škromach na svém facebookovém profilu zatím pouze potvrdil, že se před hodinou s celou rodinou vzdal předsunuté motorizované hlídce vzbouřenců, provádějící průzkum v okolí lokality Rohatec kolonie.
12:04 Petr Nečas vyzval v televizním projevu občany, aby nepodléhali panice.

12:08 Okamura prolomil obranný val u Jihlavy a postupuje směrem k Humpolci.

12:09 Petr Nečas požádal celníky na letišti v Buenos Aires o politický azyl.

12:23 Jediným členem vlády ve funkci zůstává Jaromír Drábek, neboť podal demisi 4. října ke dni 30. října a tento závazek je nyní nucen dodržet. Ministr osobně uklidňuje občany shromážděné před budovou Ministerstva práce a sociálních věcí a rozdává balíčky poslední záchrany. Každý balíček obsahuje svítilnu, zápalky, podpalovač, ruční pilku, píšťalku, vlasec na rybaření, sKartu v nepromokavém obalu, desatero správného používání sKarty a kyanidovou kapsli.

Okamura měl zůstat ve službách vědy, shodují se bezpečnostní experti

Letošní setkání světových astrofyziků, které Okamura organizoval společně s Akademií věd ČR, se konalo v pražském Paláci kultury 11. června. Celý článek…
12:34 Boris Šťastný a Marek Šnajdr popřeli existenci tzv. „zvacího e-mailu“.

12:40 Český rozhlas pokračuje ve vysílání, není však známo, zda je v rukou vládních sil či vzbouřenců. Na obsah playlistu se totiž stále vztahuje obchodní tajemství.

12:51 Boris Šťastný a Marek Šnajdr obsadili Karolinum, sídlo rektora a centrálních institucí Univerzity Karlovy, a založili zde Koordinační centrum Občanského fóra.

12:59 KSČM ohlásila odchod do ilegality.

13:07 Z letiště v Čáslavi odstartovalo všech 14 letounů JAS-39 Gripen. Podle vyjádření ministerstva obrany odletěly do Švédska. Švédská vláda využila ustanovení o možnosti výpovědi smlouvy o pronájmu letadel v případě případů tzv. vyšší moci, jako jsou živelné pohromy, povstání, válka či občanské nepokoje.

13:16 Prezident Obama oznámil, že ruší naplánovaný program a vrací se do Washingtonu.

13:22 V Praze byl aktivován ochranný systém metra. Přístup do krytů mají všichni občané s Opencard nebo řádně označenou časovou jízdenkou.

Ministr informatiky Zdeněk Škromach promluvil k občanům osvobozené Olomouce.
13:40 Miroslava Němcová a Bohuslav Sobotka byli spatřeni na parkovišti před nákupním střediskem v Drážďanech.

13:52 Státní zástupkyně Lenka Bradáčová nechala zajistit všech 107 obrněných transportérů Pandur II. Má podezření, že pocházejí z trestné činnosti. „Je to vlastizrada,“ reagoval z Drážďan bývalý ministr obrany Vondra.

14:11 Místopředsedkyně Senátu PČR Alena Gajdůšková založila parlamentní komisi, která vybere pro senátora Okamuru důstojné a strategicky výhodné místo v jednací síni Valdštejnského paláce.

Pražská smetánka se chystá na slavnostní uvítání milovaného vůdce v metropoli.

Pražská smetánka se chystá na slavnostní uvítání milovaného vůdce v metropoli.

14:31 Z osvobozených území začínají opět proudit informace od našich zpravodajů. Tomio Okamura během bojů odrodil v Přibyslavi dvojčata. Příslušníci mírových sil čistí koryto Sázavy od toxických odpadů a min, narychlo položených ustupujícími provládními jednotkami.

14:46 Ve sklepení domu Petra Bendy v Teplicích se již několik hodin zcela zbytečně ukrývá Jiří Paroubek, přestože po něm nikdo nepátrá.

14:57 Ze staroměstského orloje odlétá osm holubů doupňáků, symbolů demokracie a nezávislosti.

15:02 Pražská pekárna v Michli zahájila mimořádnou směnu, peče se chléb, z Kutné Hory dorazily tři kamiony s čerstvě vytěženou solí. Pokus prorežimních diverzantů o narušení výroby byl odhalen.

15:31 Televize Nova upozornila na těžká vojenská nebo jiná letadla, přistávající na Havlově letišti.

16:15 Boris Šťastný vyzval pražskou motostřeleckou jednotku, aby složila zbraně. „Jsem připraven vyjednávat,“ oznámil Šťastný.

16:29 Václav Klaus mladší osobně vybírá nejkrásnější panny maturantky, které přivítají chlebem a solí milovaného vůdce u bran města.

Tomio Okamura provedl unikátní operaci srdeční chlopně

Zachráněný mladík dodnes s úctou vzpomíná na muže, který ho před rokem vyrval ze spárů smrti. Celý článek…
16:47 Václav Klaus starší pověřil Borise Šťastného sestavením prozatímní vlády.

17:05 Miroslav Kalousek se po dopadení bez boje vzdal vládě Borise Šťastného, lituje svých činů a je ochoten pracovat na nápravě škod, které způsobil. Svoje odhodlání doložil ohlášením tajného úkrytu uprchlých členů PSP v kontejneru u malostranské náplavky.

17:18 Z chodovské tvrze už jsou údajně vidět první tanky, obyvatelé Jižního Města stojí na balkónech svých bytovek a oslavují vítězství demokracie.

17:26 Redakci INFOBADEN NEWS právě navštívil moderátor Okamurových vystoupení a komediální bavič Jiří Bláha, aby se nenápadně pokusil zjistit jména, adresy a rodná čísla autorů všech našich článků, ve kterých byl zmíněn Tomio Okamura.

17:28 Naše reportáž zde končí, na chodbě před redakci duní temné zvuky vojenských okovaných bot. Snad kolegové dokáží ubránit čest redaktorky Denisy Potůčkové, která se s Vámi, milí čtenáři, tímto loučí. Vždy jsem psala pravdu a nic než
Uhradit koncesionářský poplatek

Další zprávy: