Tragédie v přímém přenosu: po rozhovoru s Okamurou zemřel televizní tlumočník do znakové řeči

Dnes ráno zemřel po krátké nemoci dlouholetý spolupracovník České televize, simultánní překladatel do znakové řeči Jan Švarc. Tlumočník zkolaboval před týdnem během pořadu Interview Daniely Drtinové, jejímž hostem byl senátor Tomio Okamura.
INTERVIEW DD je pravidelný profilový rozhovor s osobností, která hýbe událostmi dne. Jeden moderátor – jeden host - jeden tlumočník. Každý všední den v 18:30 na ČT24.
Po ukončení přímého přenosu rozhovoru Daniely Drtinové s lídrem hnutí Úsvit přímé demokracie si televizní tlumočník stěžoval na intenzivní křeče v oblasti horních končetin. Později večer upadl do komatu, ze kterého se již neprobral. Poslední rozloučení se zesnulým se bude konat v úzkém rodinném kruhu.

RRTV uložila České televizi pokutu

Na tragickou událost již reagovala i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a uložila ČT pokutu za odvysílání pořadu. Místopředseda RRTV Pavel Foltýn kritizoval moderátorku za to, že svého hosta nebyla schopná zvládnout a tím nepřímo způsobila kolaps tlumočníka.
Foltýn se navíc domnívá, že lidský život byl zmařen zbytečně, neboť diváci obsah Okamurových proslovů stejně nebyli schopni vnímat. „V případě rozhovoru s paní Drtinovou byla podle mého názoru slovní kadence pana senátora za hranicí srozumitelnosti, běžný posluchač neměl šanci pobrat příval slov a působily na něj především emoce, které z politika vyzařovaly,“ uvedl místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Kam dál?

Zeman na protistátní demonstraci? Podle Hradu jde o podvrh

Šokující fotky a videa ukazují muže nápadně podobného prezidentovi v roli nepřítele socialismu.

Jsme hloupí, budou muset rodiče s nízkým IQ oznámit svým dětem

Nový občanský zákoník dává dětem právo znát pravdu o duševních dispozicích svých rodičů.

Uhradit koncesionářský poplatek

Další zprávy: