Armstrong spustil lavinu: Také jsme lhali, přiznávají poslanci

Vystoupení Lance Armstronga v pořadu Oprah Winfreyové vyvolalo spontánní reakci skupiny českých poslanců, kteří se také rozhodli přiznat, že celý život lžou. Veřejnost je šokována, významní sponzoři hrozí odchodem. Finanční podporu už ukončila Penta, Lesy České republiky a RWE.
Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky | Ilustrační foto

Neformální vůdce nové platformy poslanec JUDr. Marek Benda seznámil novináře během improvizovaného brífinku s harmonogramem, podle kterého budou zpovědi jednotlivých zákonodárců napříč politickým spektrem postupně prezentovány. „Zpovědi se ponesou převážně v civilním a upřímném duchu,“ konstatoval Benda. Jako první se rozhodl vystoupit v rozhlasové show Dámský klub na Frekvenci 1 poslanec a hejtman JUDr. Michal Hašek a ke všemu se přiznal. Přinášíme přepis rozhovoru.

Používal jste někdy cizí peníze?
Ano.

Korupce?
Ano.

Titul JUDr. ?
Ano.

Podváděl jste při některých ze sedmi
posledních voleb?

Ano.

Dalo se podle vašeho názoru sedmkrát po sobě kandidovat na funkci bez použití zakázaných látek?
Ne, není to možné.

Považoval jste to v té době za špatné?
Zní to hrozně, ale ne. Přišlo mi to tak normální jako foukání vzduchu do ropuch a plnění bidetů vodou. Já to nevymyslel, ale nebojoval jsem proti tomu. Je mi to líto.

Fungoval ve vašem týmu nejpropracovanější program?
Ne, takový rozhodně nebyl. Bylo to profesionální, bez rizika, chytré, pokud to tak můžeme nazvat. Ale říct, že to bylo dokonalejší než východoněmecká Stasi v 70. a 80. letech, to ne.

Uhradit koncesionářský poplatek

Další zprávy: