Rok 2012 očima čtenářů: v tradiční anketě Infobadenu zvítězila on-line reportáž o státním převratu

V přátelském duchu a za velkého zájmu médií proběhlo včera večer v reprezentačních prostorách naší redakce slavnostní vyhlášení výsledků ankety o nejúspěšnější články roku 2012. Přinášíme přehled kompletní desítky finalistů, z nichž medailové příčky obsadily zprávy o požáru Pražského hradu a ukončení vyhledávače Google, vítězem je on-line reportáž mapující pokus o státní převrat. Cena za celoživotní přínos žurnalistice letos nebyla udělena, neboť všichni naši aktuální redaktoři už jsou jejími držiteli.
Stránku s pořadovým číslem 1 000 000 si zobrazil náš čtenář Vlastimil Jícha z Chotěboře. Během slavnostní recepce si Vlasta převzal redakční triko s logem Infobaden News.
Hlasování do ankety proběhlo v období od 1. ledna do 31. prosince 2012, kdy si náš zpravodajský portál vyhledalo celkem 364 tisíc unikátních návštěvníků a zobrazili si více než 1 200 000 stránek. Do ankety byly započítány všechny hlasy pro články publikované v roce 2012.
V čele absolutního pořadí loni výrazně navýšil vedení článek ze srpna 2011, popisující autentické zážitky dětských účastníků prázdninového tábora hrůzy.
Aktuálním favoritem letošního ročníku je článek o legalizaci trampingu, který již během prvních dvou týdnů od vydání získal rekordních 20 000 hlasů.

Nejlepších 10 článků roku 2012 podle čtenářské ankety Infobaden News

10. MÍSTO (13 599 HLASŮ)

Nepřehlednou situaci kolem katastrů zneužili různí vtipálci, kteří zahltili internetové diskuse neověřenými informacemi: „Dobrý den, tady na Praze 6 se stala politováníhodná příhoda. Služebna městské policie se nedopatřením při aktualizaci databáze stala soukromou nemovitostí. Jakmile to policisté zjistili, tak si sami na sebe zavolali policii, pro nezákonné vniknutí do budovy. Po příjezdu další jednotky v počtu dvanácti mužů se odebrali do služebny, aby sepsali protokol. Tím se stali opět pachateli trestného činu. Vzápětí pak na své kolegy opět zavolali policii. Jsme sousedé, bydlící toho času na tramvajové zastávce nedaleko. Sledujeme to se zaujetím, ale máme vážné obavy o následující vývoj.“

Zkolaboval katastr nemovitostí, lidé musejí přespávat v parcích

Publikováno 27.7.2012
9. MÍSTO (14 455 HLASŮ)

Kdo neměl v květnu Davida Ratha v titulku, jako by ani nebyl. Celebrity táhnou a prodávají obsah, to je známá věc. Naši SEO experti zjistili, že bychom měli ihned publikovat článek s titulkem: Goodfellas 2: Roli Davida Ratha jsem svěřil Bradu Pittovi, oznámil Scorsese.

Rathovo zmizení šokovalo Česko, policie se obává nejhoršího

Publikováno 21.5.2012
8. MÍSTO (16 071 HLASŮ)

Dobrý večer, pane ministře! – Nazdar, ty debile! – Mluvím prosím s ministrem financí inženýrem Miroslavem Kalouskem? – Jasně, s kým si myslíš, že mluvíš, ty čůráku.

Volá mi Kalousek, oznámila prodavačka ze Skochovic

Publikováno 19.7.2012
7. MÍSTO (17 022 HLASŮ)

Hokejka a puk stojí dohromady 1100 korun. Hokejka je o 1000 korun dražší než puk. Kolik stojí puk? Pokud jste odpověděli, že 100 korun, vaše děti by to měly vědět, aby mohly brát s rezervou i další věci, které jim říkáte.

Jsme hloupí, budou muset rodiče s nízkým IQ oznámit svým dětem

Publikováno 3.5.2012
6. MÍSTO (17 184 HLASŮ)

Pražský dopravní podnik nakonec tlaku veřejnosti i občanských organizací podlehl a byl donucen přikročit k realizaci změn ve stejném duchu a rozsahu, jak je umělecká skupina připravila. Tento fakt považují skeptici z řad odborníků na rozvoj městské infrastruktury za jediný drobný nedostatek projektu. Odborníci přiznávají členům Ztohoven status vyhlášených a kvalifikovaných umělců, ale obávají se, že zásahy do složité problematiky veřejné dopravy vyžadují kromě kvalitního výtvarného a mediálního zpracování také informace o potřebách cestujících a další běžné znalosti spíše technického charakteru.

Ztohoven opět udeřili. Přesvědčili Prahu, že v dopravě zavládne chaos

Publikováno 24.8.2012
5. MÍSTO (23 217 HLASŮ)

Z REDAKČNÍ POŠTY: Dobrý den, právě jsem si přečetl článek Za terorem v benešovské škole stáli členové hnutí Anonymous, který napsal redaktor Patrik Vogltanz. Můžete mi prosím zdělit jestli to opravdu myslíte vážně to co tam píšete a z jakého zdroje máte informace? Víte vůbec co a kdo je ANONYMOUS a jaké jsou jejich cíle? Rozhodně to není krádež geometrických pomůcek k vytváření kružnic ani změna oblíbeného fontu na jiný hůře čitelný. Váš článek je plný nepravdivých informací a keců. Doufám v brzkou odpověd. My jsme Anonymous. My jsme Legie. Neodpouštíme. Nezapomínáme. Očekávejte nás.

Za terorem v benešovské škole stáli členové hnutí Anonymous

Publikováno 16.3.2012
4. MÍSTO (24 583 HLASŮ)

Zpráva o vyřazení Vladimíra Franze z voleb se stala nekorunovaným skokanem závěru roku, stačil jediný den navíc a článek by vyšplhal na medailovou pozici. Jakkoli jsme to nečekali, dokonce i zde se sešlo mnoho komentářů od znepokojených občanů. „Vyřazení pana prezidenta Franze zůstalo pro mě nepochopené, český národ mě opět přesvědčil o tom, že raději podpoří komunisty než něco nového. Prý ho odvolali z kandidatury kvůli těm tetování,“ konstatoval jeden z čtenářů, kterému byly okamžitě a doživotně prominuty koncesionářské poplatky na našem zpravodajském portálu.

Z boje o Hrad vypadl další kandidát, Ústavní soud rozhodl o vyřazení Franze

Publikováno 28.12.2012
3. MÍSTO (25 611 HLASŮ)

Karel N. (76), důchodce z Čerčan, který za zesnulého prezidenta Klause dokončuje úřad, požádal na podzim v souvislosti s chrastavským atentátem o zvýšení platu. „Václava Klause zastupuji již několik let za 18 tisíc hrubého měsíčně. Od březnového požáru, při kterém prezident zahynul, mi začali proplácet diety a cestovné, ale základ mi nezvýšili. Ochranka je laxní, jsem pro ně pouhý dvojník a nemám u nich žádnou autoritu. Jako bývalému vojákovi mi střelba nevadí, ale chci zvýšit plat aspoň na těch třicet, co jsem bral v armádě, jinak končím, ať si to dělá někdo jiný.“

Pražský hrad lehl popelem, prezident Klaus uhořel

Publikováno 13.3.2012
2. MÍSTO (26 297 HLASŮ)

Všechno, co mohlo být objeveno, už objeveno bylo, prohlásil údajně Charles Holland Duell z amerického patentového úřadu v roce 1899. Ve skutečnosti nic takového neřekl, což byla jedna z mnoha věcí objevených později. To už ale nikoho nezajímalo, protože Charles Holland Duell mezitím vstoupil díky tomuto výroku do historie a stal se nesmrtelným.

Vyhledávač Google končí. Vše podstatné už bylo nalezeno

Publikováno 11.7.2012
1. MÍSTO (38 277 HLASŮ)

V dějinách sdělovacích prostředků se za klasický model chování médií považuje scénář pařížského tisku po vylodění Napoleona z vyhnanství na Elbě. „Korsická obluda se vylodila“, bily na poplach unisono titulky pařížských novin. Jak čas plynul a Napoleon vítězil, Pařížané se mohli dočíst, že „Bonaparte postupuje na Paříž“. Před jeho vstupem do hlavního města už palcové titulky hlásaly: „Vítáme Jeho Veličenstvo“ a „Milovaný císař opět v Paříži“.

Nečasova vláda padla, k Praze se blíží tanky generála Okamury

Publikováno 29.10.2012

Uhradit koncesionářský poplatek

Další zprávy: